Co znamená mít štěně flata z CHS Bohemian Ariston

10.02.2012 16:25

V poslední době dostávám hodně e-mailů od případných zájemců o naše štěňátka.

Chtěla bych formou tohoto článku odpovědět na některé dotazy, které se opakují.

Pro koho je vhodný flat

Toto plemeno je vhodné pro všechny aktivní lidičky, kteří jsou činorodí a kvůli své přátelské povaze i do rodin s dětmi. V dospělosti, po ukončeném vývinu kostry snese i doprovod při vyjíždkách na kole, in-line bruslích, běžkách a rozhodně by se mu velmi líbil vodácký tábor. Je vhodné i pro myslivost, protože má vynikající nos, velkou chuť do práce, temperament a pokud je v honitbě dostatek rybníků, jistě by tam také našlo uplatnění. Flaty najdete ve službách záchanářů. Klidnější jedinci určitě pro svou lásku k lidem a naprosto neagresivní povahu najdou uplatnění v canisterapii. Vhodné je též agility nebo dogtreking.

Kolik stojí štěně

V naší CHS nemají všechna štěňata stejnou cenu. Jako je každé štěně jiné, musí tomu odpovídat i cena. To je naše filozofie. A tomu odpovídá i způsob výběru štěňat. Z jednoho vrhu se při dobré vůli nechají vybrat tak max dva - tři jedinci, kteří v období 7-8 týdne mohou splňovat určité podmínky z exteriéru a mohou tak mít výstavní předpodklady. Ostatní štěňátka odpovídají standardu flata, ale jejich výstavní šance mohou být menší a tak je nemá cenu dávat lidem s výstavními a chovatelskými ambicemi, protože by v budoucnu mohlo dojít ke zklamaní. A já si přeji, aby majitelé mých štěňat byli s výběrem spokojení.

Takže, kdo by měl zájem občas vyjet na výstavu nebo má děti a chtěl by, aby se věnovaly kynologii, měl by dostat štěně, které by v budoucnu tyto ambice splňovalo. Vždyť co víc splní sen dítěti, než vítězství jeho psího kámoše. To však znamená, že s výběrem konkrétního jedince se čeká až na ten 7-8 týden a do té doby se zatím tipují vhodní kandidáti. Zároveň tím chci říct, že ani tento výběr není 100% zárukou, že to tak bude. Jen se zvyšuje šance.

Kdo chce pejska do rodiny nebo na různou činnost, je dobře, když hned na začátku řekne, na co štěně chce a jaké má s ním plány. Štěňátka jsou pozorována (vlohy na aport, klidnější povaha, akčnost, reakce na cizí lidi, zvuky ....), tak, aby zase výběr byl co nebližší k přání budoucího majitele. Takže ani zájemce o pouhé štěně do rodiny nemá hned jasno, má pouze okruh štěňat, ze kterých jedno bude jeho.

A z těchto důvodů je rozdílná i cena od - do. Tu zatím nevím ani já, protože ještě záleží na tom, kolik se narodí štěňat a v jakém poměru (pes/fena)

Orientačně by se dalo říct, že se cena může pohybovat v rozpětí 8.000 - 13.000 Kč.

Prodejem to však nekončí

Pokud budete mít zájem, můžu vám štěně v době vaší dovolené pohlídat, vykoupat, ostříhat, přípravit a předvést na výstavě nebo na zkouškách ...

—————

Zpět


Kontakt

MARIE ŠUSTOVÁ

Neuměřice 35
273 26 Olovnice


+420 739 467 384


Čím štěňátka krmíme????
Barking Heads Puppy Days je ultraprémiové holistické krmivo pro psy vyráběné ve Velké Británii.
Složení se dozvíte zde a odtud také granulky odebíráme.

 

 


PŘIJÍMÁME REZERVACE NA FENEČKU A PEJSKY Z VRHU "GREAT"

Štěňátka budou s PP, řádně odčervována a očkována, s čipem, očkovacím průkazem a kupní smlouvou.

Na cestu do nových domovů dostanou 2 kg granulí, na která budou zvyklá. 

ODBĚR MOŽNÝ IHNED.

Návštěva po předchozí dohodě.