Co znamená mít štěně z naší chovatelské stanice?

16.03.2011 15:01

V poslední době dostávám hodně e-mailů od případných zájemců o naše štěňátka.

Chtěla bych formou tohoto článku odpovědět na některé dotazy, které se opakují.

Pro koho je vhodný flat, pro koho je vhodný golden

Flat je vhodný pro všechny aktivní lidičky, kteří jsou činorodí a zejména do rodin s dětmi. V dospělosti, po ukončeném vývinu kostry snese i doprovod při vyjíždkách na kole, in-line bruslích, běžkách a rozhodně by se mu velmi líbil vodácký tábor. Je to plemeno vhodné i pro myslivost, protože má vynikající nos, velkou chuť do práce, temperament a pokud je v honitbě dostatek rybníků, jistě by tam také našlo uplatnění. Flaty najdete ve službách záchranářů. Klidnější jedinci určitě pro svou lásku k lidem a naprosto neagresivní povahu, najdou uplatnění v canisterapii. Vhodné je též agility nebo dogtreking.

Golden retriver je bezvadný psí společník o proti flatu v dospělosti klidnější, silnější kostry a rozvážnější. Má rád svou rodinu, je milým společníkem. Je to plemeno stejně jako u flata vhodné na sportovní činnost, lovecký výcvik a canisterapii. 

 

Kolik stojí štěně

V naší CHS nemají všechna štěňata stejnou cenu. Jako je každé štěně jiné, musí tomu odpovídat i cena. To je naše filozofie. A tomu odpovídá i způsob výběru štěňat. Z jednoho vrhu se při dobré vůli nechají vybrat tak max dva, tři jedinci, kteří v období 7-8 týdne mohou splňovat určité podmínky z exteriéru a mohou tak mít výstavní předpodklady. Ostatní štěňátka odpovídají standardu flata, ale jejich výstavní šance mohou být menší a tak je nemá cenu dávat lidem s výstavními a chovatelskými ambicemi, protože by v budoucnu mohlo dojít ke zklamaní. A já si přeji, aby majitelé mých štěňat byli s výběrem spokojení.

Takže, kdo by měl zájem občas vyjet na výstavu nebo má děti a chtěl by, aby se věnovaly kynologii měl by dostat štěně, které by v budoucnu tyto ambice splňovalo. Vždyť co víc splní sen dítěti, než vítězství jeho psího kámoše. To však znamená, že s výběrem konkrétního jedince se čeká až na ten 7-8 týden a do té doby se zatím tipují vhodní kandidáti. Zároveň tím chci říct, že ani tento výběr není 100% zárukou, že to tak bude. Jen se zvyšuje šance.

Kdo chce pejska do rodiny nebo na různou činnost, je dobře, když hned na začátku řekne, na co štěně chce a jaké má s ním plány. Štěňátka jsou pozorována (vlohy na aport, klidnější povaha, akčnost, reakce na cizí lidi, zvuky ....), tak, aby zase výběr byl co nebližší k přání budoucího majitele. Takže ani zájemce o pouhé štěně do rodiny nemá hned jasno, má pouze okruh štěňat, ze kterých jedno bude jeho.

A z těchto důvodů je rozdílná i cena od - do. Tu zatím nevím ani já, protože ještě záleží na tom, kolik se narodí štěňat a v jakém poměru (pes/fena)

Orientačně by se dalo říct, že se cena může pohybovat v rozpětí 8.000 - 13.000 Kč.

Prodejem to však nekončí

Pokud budete mít zájem, můžu vám štěně v době vaší dovolené pohlídat, vykoupat, ostříhat, přípravit a předvést na výstavě nebo na zkouškách ... vše v rámci našeho bezplatného chovatelsého servisu.

—————

Zpět


Kontakt

MARIE ŠUSTOVÁ

Neuměřice 35
273 26 Olovnice


+420 739 467 384


Čím štěňátka krmíme????
Barking Heads Puppy Days je ultraprémiové holistické krmivo pro psy vyráběné ve Velké Británii.
Složení se dozvíte zde a odtud také granulky odebíráme.

 

 


PŘIJÍMÁME REZERVACE NA FENEČKU A PEJSKY Z VRHU "GREAT"

Štěňátka budou s PP, řádně odčervována a očkována, s čipem, očkovacím průkazem a kupní smlouvou.

Na cestu do nových domovů dostanou 2 kg granulí, na která budou zvyklá. 

ODBĚR MOŽNÝ IHNED.

Návštěva po předchozí dohodě.